Fury (2014) – merita vazut, dar va fi pastrat in colectie doar de pasionatii genului

Fury (2014) sau Furia: Eroii anonimi…. un film in regia lui David Ayer, cu o distributie buna: Brad PittShia LaBeouf, Michael Peña, Logan Lerman,Jon Bernthal. De unii inca n-am auzit dar probabil ca voi auzi in anii urmatori. :))

Fury

 

Povestea se petrece undeva la sfarsitul celui de al doilea Razboi Mondial, in aprilie 1945. Sergentul Wardaddy (Brad Pitt) conduce un tanc Sherman si este pus in situatia de a accepta o misiune sinucigasa in spatele liniilor inamice.

Filmul este destul de spectaculos realizat. Nu pot sa spun cat de reale sunt scenele de lupta pentru ca nu ma pricep la tancuri, dar nu cred ca pacatuieste prin exagerare mai mult decat alte filme de acelasi gen.

E clar ca americanii stiu sa isi creeze proprii eroi, sa-i promoveze si sa vanda povestile cu ei.

Ceea ce ma surprinde este tacerea pacifistilor de berarie, sau mai bine zis a pacifistilor de net care au desfiintat filmul American Sniper dar n-au suflat un cuvant despre Fury. In ambele filme este vorba despre razboi, despre oameni care mor, ba pot sa spun ca in Fury se vad mult mai multe cadavre decat in American Sniper, si totusi, filmul cu Brad Pitt a trecut usor pe langa sensibilitatea pacifistilor de week-end. De ce? Ma rog… nu vreau sa incerc sa dau eu un raspuns….

In concluzie, Fury e un film care merita vazut, are ritm, are un fir narativ coerent, are momente emotionante si momente de incordare. E usor de urmarit iar finalul e previzibil.

Nota IMDB: 7.7

Leave a comment