Un film marturie dupa volumul “Am fost medic la Auschwitz”: Out of the Ashes

Out of the ashes
Out of the ashes

 

Un film marturie dupa volumul “Am fost medic la Auschwitz”… o poveste despre razboi, supravietuire, morala… si umilinta. Umilinta in Lagarul de la Auschwitz cat si in fata unei comisii de ancheta… a biroului de emigrari….

Gisella Perl, nascuta la Sighetul Marmatiei, a fost una dintre primele femei ginecolog din estul Europei, iar in timpul ocupatiei naziste a fost inchisa in lagarul de la Auschwitz. Dupa eliberare a emigrat in SUA si dorind sa profeseze a trebuit sa inceapa de la munca de jos si sa strabata tot hatisul birocratic. In plus, membrii comisiei de la biroul de emigrari au acuzat-o de colaborare cu nazistii si de “practici criminale” in timpul detentiei la Auschwitz. Rememorand ceea ce s-a intamplat, Gisella Perl isi da seama ca o singura greseala poate atarna mult mai greu decat 1000 de fapte bune.

Filmul ne pune o intrebare despre ce inseamna moralitatea, la care cu greu se poate da un raspuns clar. Moralitatea unei decizii, a unei actiuni trebuie judecata in contextul evenimentelor care conduc la acel deznodamant. Aplicarea principiilor rigide, a dogmelor, nu duce la intelegere si iertare…
Nota IMDB: 6,9

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s