Doamna profesoara de istorie Olga Diaconu, in 1989

Un fragment dintr-o filmare din 1989… Doamna profesoara Diaconu Olga la ultima ora de istorie tinuta la clasa a XII-a A  (diriginte prof. Suditu Ileana) de la Liceul Mihai Eminescu din Iasi.

Doamna Diaconu a  fost si profesoara noastra, a celor care am terminat cu un an inainte, in 1988, la clasa de mate-fizica (diriginte prof. Amalinei Valerian).

dna profesoara de istorie Diaconu Olga, Liceul Mihai Eminescu din Iasi , 1986
O imagine cu dna profesoara Diaconu Olga, din 1986, cand terminam clasa a X-a si ne pregateam pentru examenul de treapta a II-a

A fost profesoara noastra inca din clasa a V-a. Cel mai bine imi amintesc orele de istorie antica, mai ales cele despre Grecia Antica, dublate de lectura Legendelor Olimpului. Daca va amintiti, erau cele doua volume intr-o editia prescurtata de Al. Mitru. Un volum era despre Zei si celalalt despre Eroi.

Am revazut-o pe doamna profesoara Diaconu Olga in 2008, cand am sarbatorit 20 de ani de la terminarea liceului. O mai intalnesc din cand in cand pe strada.

Cred ca e un sentiment special sa te salute cineva pe strada si apoi sa-ti spuna ca i-ai fost profesor acum 20 – 30 de ani… Incerci sa-ti aduci aminte de copilul pe care l-ai avut in fata, privind la adultul care te-a salutat. Sunt convins ca de multe ori e greu sa mai faci usor o asociere vizuala. Poate doar numele sa-ti revina in memorie… dar sunt convins ca simplul fapt ca cineva isi aminteste ca i-ai fost dascal cu zeci de ani in urma, te face sa traiesti un sentiment al implinirii…

Cititi si:

Prof. Amălinei Valerian, dirigul nostru, ținând o ora în 1989 – video

Domnului profesor Inocentiu Macareanu: Merci professeur!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s